Kapustová buchta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Brambory
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Podmáslí kysané 1%
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 1219.5 mg
  • Vláknina 11126 mg
  • Vitamín A 11126 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 302.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    Brambory smícháme s vejcem, solí, moukou a přidáme podmáslí. Směs důkladně promícháme, aby vzniklo řídké těsto. Plech na pečení vyskládáme kapustovými listy. Na listy nalijeme připravené těsto.

  • 3

    Pečeme, dokud není těsto hotové.

  • 4

    Po vychladnutí servírujeme pocukrované se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu