Matjesový salát se štěrbákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 44 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 936.9 mg
- Vláknina 13892.5 mg
- Vitamín A 13892.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy štěrbáku nakrájíme na proužky. Vařené brambory oloupeme a matjesy nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli na kroužky a vše promícháme se štěrbákem. Z octa, cukru a oleje vymícháme zálivku, salát přelijeme a necháme asi 30 minut proležet.
-
2
Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, nadrobno neseným koprem a salát krátce před podáváním takto ochucenou smetanou přelijeme.