Matjesový salát se štěrbákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Kopr čerstvý
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 75 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 6 ks Matjesy - filet
  • 5 ks Brambory vařené
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 936.9 mg
  • Vláknina 13892.5 mg
  • Vitamín A 13892.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy štěrbáku nakrájíme na proužky. Vařené brambory oloupeme a matjesy nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli na kroužky a vše promícháme se štěrbákem. Z octa, cukru a oleje vymícháme zálivku, salát přelijeme a necháme asi 30 minut proležet.

  • 2

    Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, nadrobno neseným koprem a salát krátce před podáváním takto ochucenou smetanou přelijeme.

Komentáře k receptu