Polévka zelná

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Vepřové maso libové
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 3 ks Brambory vařené
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1082 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 51.3 mg
  • Draslík 1218.3 mg
  • Vláknina 3192.3 mg
  • Vitamín A 3192.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 949.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na sádle. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou a necháme dozlatova vysmahnout.

  • 3

    Vařené brambory prolisujeme, zamícháme je do vývaru a nalijeme na maso.

  • 4

    Nakonec přidáme uvařené a okapané zelí, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

  • 5

    Zelnou polévku podáváme s opečenými plátky žemle.

Komentáře k receptu