Polévka zelná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1082 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 51.3 mg
- Draslík 1218.3 mg
- Vláknina 3192.3 mg
- Vitamín A 3192.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 949.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na sádle. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou a necháme dozlatova vysmahnout.
-
3
Vařené brambory prolisujeme, zamícháme je do vývaru a nalijeme na maso.
-
4
Nakonec přidáme uvařené a okapané zelí, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
-
5
Zelnou polévku podáváme s opečenými plátky žemle.