Salát z marinovaných ryb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý celý
  • 100 g Losos - filety
  • 150 g Okouník mořský
  • 100 g Salát kadeřavý
  • 100 g Salát Polníček
  • 50 g Rybíz červený
  • 5 g Sůl
  • 8 g Nakládaný zelený pepř
  • 80 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 469.3 mg
  • Vláknina 2287.5 mg
  • Vitamín A 2287.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme šalotku, omyjeme a jemně nasekáme. V míse smícháme scezenou citronovou šťávu se solí a čerstvě namletým pepřem. Postupně přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku.

  • 2

    Omyjeme plátky ryb a osušíme. Pokrájíme na tenké nudličky, rozložíme na mísu, posypeme zrnky zeleného pepře a nasekanou šalotkou, zalijeme polovinou zálivky a necháme 15 minut marinovat zakryté průhlednou fólií.

  • 3

    Omyjeme rybíz, otrháme bobule a dáme stranou. Očistíme salát, vyhodíme povadlé a poškozené listy. Ostatní propereme ve studené vodě, scedíme, listy kadeřavého salátu natrháme na menší kousky. Dáme salátové listy do mísy s nudličkami ryb a všechno zalijeme zbývající zálivkou. Přendáme na servírovací mísu, ozdobíme hotový předkrm kuličkami rybízu a podáváme.

Komentáře k receptu