Krab s muškátovým oříškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salát hlávkový
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 5 g Sůl
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Krab
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Čekanka
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 217.1 mg
  • Vláknina 3015.5 mg
  • Vitamín A 3015.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Postavíme na sporák hrnec s dostatečným množstvím vody, uvedeme ji do varu a kraba dáme do ní. Vaříme ho asi 10 minut, potom ho vyjmeme. Pak otevřeme krunýř a vybereme všechno maso a vše dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, zbavíme se bílku a žloutek uschováme. V misce rozšleháme olej s citronovou šťávou, muškátovým oříškem, špetkou soli a špetkou mletého pepře.

  • 2

    Otrháme z červené čekanky povadlé a poškozené vnější listy, zbylé opereme a rozložíme na velkou servírovací mísu, zalijeme polovinou připravené zálivky. Pažitku a petrželku nasekáme a promícháme s krabím masem. Zbytkem zálivky zalijeme oprané listy hlavkového salátu. Rozložené na míse a na ně navršíme směs s krabím masem, na maso rozdrobíme žloutek a podáváme.

Komentáře k receptu