Krab s muškátovým oříškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 15 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 217.1 mg
- Vláknina 3015.5 mg
- Vitamín A 3015.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Postavíme na sporák hrnec s dostatečným množstvím vody, uvedeme ji do varu a kraba dáme do ní. Vaříme ho asi 10 minut, potom ho vyjmeme. Pak otevřeme krunýř a vybereme všechno maso a vše dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, zbavíme se bílku a žloutek uschováme. V misce rozšleháme olej s citronovou šťávou, muškátovým oříškem, špetkou soli a špetkou mletého pepře.
-
2
Otrháme z červené čekanky povadlé a poškozené vnější listy, zbylé opereme a rozložíme na velkou servírovací mísu, zalijeme polovinou připravené zálivky. Pažitku a petrželku nasekáme a promícháme s krabím masem. Zbytkem zálivky zalijeme oprané listy hlavkového salátu. Rozložené na míse a na ně navršíme směs s krabím masem, na maso rozdrobíme žloutek a podáváme.