Pečené uzené s lepenicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Uzená vepřová krkovička
  • 300 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 701.5 mg
  • Vláknina 9960.5 mg
  • Vitamín A 9960.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do pekáče se sádlem a nakrájenou cibulí, posypeme kmínem, podlijeme vodou a dáme péct.

  • 2

    Zelí podlijeme vodou a uvaříme.

  • 3

    Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě.

  • 4

    Z uvařeného zelí a brambor slijeme vodu, trochu vody dáme stranou.

  • 5

    Uvařené brambory rozšťoucháme, smícháme je se zelím a promícháme. Podle potřeby přidáme vodu, kterou jsme dali stranou.

  • 6

    Směs by měla být hustá.

Komentáře k receptu