Plněná kachna s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 g Těstoviny flíčky
  • 50 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Kachna mražená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2221 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 195 g
  • Sodík 96959 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 131.1 mg
  • Draslík 358.6 mg
  • Vláknina 10501.5 mg
  • Vitamín A 10501.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu omyjeme, rozřízneme kůži na hřbetu, stehnech a křídlech a vykostíme ji. Zevnitř i zvenku vetřeme do masa sůl a majoránku. Ze zelí odstraníme vrchní listy a nastrouháme ho. Na oleji a zkaramelizovaném cukru za stálého míchání zprudka smažíme zelí ochucené solí a pepřem. Těstoviny, nejlépe flíčky, uvařené podle návodu, přimícháme k zelí. Směs uložíme do masa a strany sešijeme k sobě nití.

  • 2

    Kachnu pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia podlitou 50 ml vody a přikrytou alobalem asi přibližně padesát minut. Poté ji otočíme a bez alobalu dopékáme na mřížce.

  • 3

    Po patnáctiminutovém odpočinku odstraníme nit a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu