Pečená zelenina na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Sirup javorový
  • 20 ml Olej olivový
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1057 mg
  • Vláknina 30010 mg
  • Vitamín A 30010 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 236.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme šťávu ze dvou pomerančů, sirup, olej, marmeládu a sůl.

  • 2

    Nakrájené zelí narovnáme na plech a vmícháme 1/2 polevy. Pečeme asi 15 minut, a poté přilijeme zbytek polevy. Zelí pečeme dalších 10 minut, dokud nezačne hnědnout.

Komentáře k receptu