Plněné přímořské artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 950 kcal
- Sacharidy 217 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2023 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 217 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 7469.2 mg
- Vláknina 216896 mg
- Vitamín A 216896 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 240.7 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé artyčoky necháme ponořené 1 hodinu ve studené vodě, a tím odstraníme jejich hořkost. Po hodině je vyjmeme z vody, a aby se otevřely, s každým postupně bouchneme o desku stolu.
-
2
Náplň do artyčoků připravíme takto: čerstvou strouhanku smícháme s olejem, nadrobno nakrájeným česnekem a petrželkou. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
3
Naplněné artyčoky poskládáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly skoro celé ponořené. Vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny.
-
4
Uvařené artyčoky vyndáme na talíř.
-
5
Do misky nastrouháme tvrdý sýr, promícháme ho s rozmačkaným vařeným vajíčkem a touto směsí před podáváním artyčoky posypeme.