Salát ze špenátu s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 220 g Rajčata
  • 220 g Špenát listový čerstvý
  • 120 g Cibulka jarní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 71 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 752.1 mg
  • Vláknina 10788 mg
  • Vitamín A 10788 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy špenátu probereme, povadlé vyhodíme. Listy omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a rajčata na plátky. Vložíme do mísy, posypeme bazalkou a oreganem, osolíme a promícháme.

  • 2

    Zakapeme citrónovou šťávou a panenským olejem. Vhodný je olivový, ale můžeme použít i jiný. Sezamový panenský olej dodá pokrmu lehce oříškovou příchuť.

  • 3

    Salát vychladíme a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu