Červené zelí dušené s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1199 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 318.3 mg
- Vláknina 6492.6 mg
- Vitamín A 6492.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme, zbavíme košťálů a jemně ho nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Potom zelí spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme zelí a na mírném ohni dusíme. Po chvilce dušení přidáme ocet, sůl, promícháme a ještě dusíme.
-
3
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme je na osminky a vložíme na zelí. Přidáme bobkový list, cukr, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Potom přidáme zavařeninu, dochutíme solí a octem a vše provaříme.