Dušený štěrbák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Štěrbák zahradní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 289.2 mg
  • Vláknina 4763 mg
  • Vitamín A 4763 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý štěrbák nakrájíme na nudličky a rychle opečeme na oleji. Zalijeme vínem, osolíme, přidáme tymián, přisypeme nasekanou petržel a pod pokličkou na mírném ohni dusíme.

  • 2

    Před koncem dušení přidáme utřený česnek.

  • 3

    Podáváme k masům.

Komentáře k receptu