Dušený štěrbák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 3 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 289.2 mg
- Vláknina 4763 mg
- Vitamín A 4763 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý štěrbák nakrájíme na nudličky a rychle opečeme na oleji. Zalijeme vínem, osolíme, přidáme tymián, přisypeme nasekanou petržel a pod pokličkou na mírném ohni dusíme.
-
2
Před koncem dušení přidáme utřený česnek.
-
3
Podáváme k masům.