Rybí polévka s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 81.4 mg
- Draslík 458.5 mg
- Vláknina 2955 mg
- Vitamín A 2955 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné porce kapra podusíme v troše vody pod pokličkou asi 20 minut.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zředíme vývarem z ryby, přilijeme vodu, osolíme a chvíli povaříme. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí a ještě povaříme.
-
3
Porce kapra vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Upravíme je na talíře spolu se lžící smetany a vše zalijeme horkou polévkou.