Rybí polévka s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 400 g Kapr obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Zelí kysané
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 458.5 mg
  • Vláknina 2955 mg
  • Vitamín A 2955 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce kapra podusíme v troše vody pod pokličkou asi 20 minut.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zředíme vývarem z ryby, přilijeme vodu, osolíme a chvíli povaříme. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí a ještě povaříme.

  • 3

    Porce kapra vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Upravíme je na talíře spolu se lžící smetany a vše zalijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu