Uherské kuře v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zelí hlávkové červené
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 79.4 mg
  • Draslík 824.3 mg
  • Vláknina 5204.3 mg
  • Vitamín A 5204.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omyté, nakrájené zelí, mírně podlijeme vodou a vaříme doměkka.

  • 2

    Omytá kuřecí prsa osolíme a zabalíme do alobalu potřeného máslem. Maso upečeme v troubě doměkka.

  • 3

    Na talíře upravíme zelí, na ně položíme maso a vše přelijeme zahřátým jogurtem okořeněným pepřem a mletou paprikou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu