Sýrový nákyp se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Špenátový protlak mražený
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 279.3 mg
  • Draslík 379.8 mg
  • Vláknina 7400 mg
  • Vitamín A 7400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu, část nastrouhaného sýru a sůl vmícháme do rozmrazeného špenátu. Přimícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Směs vložíme do vymaštěného pekáčku a povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu