Salát z kysaného zelí s rajčaty a olivami
Suroviny
- 600 g Zelí kysané
- 150 g Olivy černé
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 4 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 649.9 mg
- Vláknina 13477.8 mg
- Vitamín A 13477.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí nadrobno nakrájíme a promícháme s oloupanou, na kostičky pokrájenou cibulí, omytými, na kolečka rozkrájenými rajčaty a rozpůlenými olivami.
-
2
Smícháním octa, oleje, hořčice, cukru, soli a pepře připravíme zálivku. Nalijeme ji na zelí s cibulí, promícháme, nakonec salát posypeme jemně nasekanou petrželkou.