Salát z kysaného zelí s rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí kysané
  • 150 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 649.9 mg
  • Vláknina 13477.8 mg
  • Vitamín A 13477.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí nadrobno nakrájíme a promícháme s oloupanou, na kostičky pokrájenou cibulí, omytými, na kolečka rozkrájenými rajčaty a rozpůlenými olivami.

  • 2

    Smícháním octa, oleje, hořčice, cukru, soli a pepře připravíme zálivku. Nalijeme ji na zelí s cibulí, promícháme, nakonec salát posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu