Šunkové závitky s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 240.2 mg
  • Vláknina 5227.3 mg
  • Vitamín A 5227.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme vymačkané zelí a společně podusíme asi 5 minut. Mírně osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.

  • 2

    Plátky šunky potřeme hořčicí, obložíme kysaným zelím a pevně stočíme. Závitky urovnáme do máslem vymazané nízké zapékací mísy, poklademe je plátky sýru a podlijeme pivem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.

  • 3

    Hotový pokrm poprášíme mletou paprikou a podáváme.

Komentáře k receptu