Šunkové závitky s kysaným zelím
Suroviny
- 400 g Zelí kysané
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Šunka dušená
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 240.2 mg
- Vláknina 5227.3 mg
- Vitamín A 5227.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme vymačkané zelí a společně podusíme asi 5 minut. Mírně osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
-
2
Plátky šunky potřeme hořčicí, obložíme kysaným zelím a pevně stočíme. Závitky urovnáme do máslem vymazané nízké zapékací mísy, poklademe je plátky sýru a podlijeme pivem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
-
3
Hotový pokrm poprášíme mletou paprikou a podáváme.