Koláč se špenátem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 59 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 263.1 mg
- Draslík 1144.2 mg
- Vláknina 12681.5 mg
- Vitamín A 12681.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozložíme do máslem vymazaného pekáče.
-
2
Ze špenátu odkrojíme stonky, listy dobře omyjeme a nakrájíme.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Vložíme špenát a na středním ohni vaříme asi 5 minut, až se odpaří tekutina.
-
4
Zchladíme, přidáme kopr, vejce, sůl, pepř a sýr.
-
5
Na těsto dáme náplň, zakryjeme dalším plátem těsta, potřeme máslem a plát nařežeme do tvaru kosočtverce.
-
6
Pokropíme vodou a pečeme 40 minut do zlatova. Necháme chvíli vychladnout, nařežeme na porce.