Zelí kysané vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 47 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 0 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 323.7 mg
- Vláknina 6110.5 mg
- Vitamín A 6110.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme trochu překrájeného zelí i s lákem, osolíme, okmínujeme, zalijeme do roviny vodou a vaříme do měkka. Naposledy přidáme nastrouhaný brambor anebo zaprášíme moukou a krátce povaříme. Zelí můžeme nechat i nezahuštěné anebo zahustit nastrouhaným jablkem.