Zelný nákyp s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 28 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 317.3 mg
- Draslík 598 mg
- Vláknina 11795.8 mg
- Vitamín A 11795.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí omyjeme, rozpůlíme a uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a vodu z listů vymačkáme. Poté zelí nakrájíme na čtverečky.
-
2
Máslo utřeme se žloutky, přimícháme umleté uzené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené zelí a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a vláčnou strouhanku. Směs urovnáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme 30 minut.
-
3
Hotový nákyp ozdobíme plátky rajčat a snítkami petrželové natě. Podáváme s pšeničným chlebem.