Penne s rajčaty a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 3 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 290.5 mg
- Vláknina 3945.8 mg
- Vitamín A 3945.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a 150 ml vody zachytíme.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Z omyté bazalky otrháme lístky, několik ponecháme na ozdobu a zbylé nasekáme. Rukolu omyjeme a silné stonky odstraníme.
-
3
Na pánvi na lžíci oleje osmahneme oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Okapané těstoviny smícháme v míse s rajčaty, zbylým olejem, vodou z těstovin, česnekem, rukolou, bazalkou a kapary. Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.