Penne s rajčaty a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Penne
  • 400 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rukola
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 290.5 mg
  • Vláknina 3945.8 mg
  • Vitamín A 3945.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a 150 ml vody zachytíme.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Z omyté bazalky otrháme lístky, několik ponecháme na ozdobu a zbylé nasekáme. Rukolu omyjeme a silné stonky odstraníme.

  • 3

    Na pánvi na lžíci oleje osmahneme oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Okapané těstoviny smícháme v míse s rajčaty, zbylým olejem, vodou z těstovin, česnekem, rukolou, bazalkou a kapary. Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu