Zapékané brambory se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1188 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 1486.5 mg
- Vláknina 25014.5 mg
- Vitamín A 25014.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrouhané hlávkové zelí posolíme, přidáme kmín a dusíme. Nakrájenou cibuli osmahneme.
-
2
Do vymazaného pekáče dáme vrstvu vařených brambor, posolíme, opepříme a dáme vrstvu zelí, které posypeme osmahnutou cibulí.
-
3
Tak pokračujeme až skončíme s bramborami.
-
4
Na brambory nasypeme osmaženou, na malé kostičky nakrájenou slaninu.
-
5
Při pečení podlijeme brambory trochou vody a dáme zapéct.