Zelné knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 48.6 mg
  • Vláknina 6458.9 mg
  • Vitamín A 6458.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí najemno nastrouháme, osolíme a pod pokličkou necháme změknout. Žemli nakrájíme na plátky, namočíme do studené vody a nabobtnalou dobře vymačkáme.

  • 2

    Do mísy dáme vejce, ušleháme je do pěny, přidáme žemli, zelí, mouku a vypracujeme těsto.

  • 3

    Z těsta tvarujeme menší kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut.

  • 4

    Uvařené kendlíky vyjmeme, přepůlíme a na talířích posypeme nasucho opraženou strouhankou a pokapeme rozehřátým máslem.

  • 5

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu