Zelné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 15 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 48.6 mg
- Vláknina 6458.9 mg
- Vitamín A 6458.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí najemno nastrouháme, osolíme a pod pokličkou necháme změknout. Žemli nakrájíme na plátky, namočíme do studené vody a nabobtnalou dobře vymačkáme.
-
2
Do mísy dáme vejce, ušleháme je do pěny, přidáme žemli, zelí, mouku a vypracujeme těsto.
-
3
Z těsta tvarujeme menší kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut.
-
4
Uvařené kendlíky vyjmeme, přepůlíme a na talířích posypeme nasucho opraženou strouhankou a pokapeme rozehřátým máslem.
-
5
Podáváme se zeleninovým salátem.