Mrkvový salát s kysaným zelím a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 23 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 58 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 49.6 mg
- Vláknina 2463 mg
- Vitamín A 2463 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev jemně nastrouháme. Ze zelí slijeme nálev (nevyléváme jej) a zelí nadrobno překrájíme. Promícháme s mrkví, znovu zalijeme nálevem a přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný křen. Nakonec salát zakapeme olivovým olejem.