Zelná sarma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 16 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 113.5 mg
- Draslík 290.4 mg
- Vláknina 1052.3 mg
- Vitamín A 1052.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, jedním nasekaným zelným listem, přidáme vejce, sůl a pepř.
-
2
Nádivku zabalíme do omytých zelných listů. Závitky vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a podusíme. Hotové zalijeme jogurtem a ihned podáváme.