Kapustová polévka s uzeným masem
Suroviny
- 300 g Kapusta hlávková
- 40 g Sádlo škvařené
- 150 g Uzené maso vařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1073 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 22.2 mg
- Draslík 1381.5 mg
- Vláknina 3997 mg
- Vitamín A 3997 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 20 g sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omytou kapustu nakrájenou na nudličky, osmahneme ji a zalijeme vařícím vývarem.
-
2
Na zbylém sádle osmažíme mouku, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.
-
3
Téměř měkkou kapustu přidáme i s vývarem a nakrájeným uzeným masem do povařené jíšky. Dále přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl, vše ještě krátce povaříme.
-
4
Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou.