Nudlové čtverečky s čerstvým zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 4 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 76.9 mg
- Vláknina 2102.3 mg
- Vitamín A 2102.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí omyjeme, očistíme, jemně nakrouháme, řádně promícháme se solí, dáme do mísy a přikryjeme.
-
2
Cibulku nakrájíme najemno, na sádle usmažíme dozlatova, přidáme vymačkané zelí a dusíme je na mírném ohni bez podlévání 20 minut a opepříme.
-
3
Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky.
-
4
Nudlové čtverečky uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a smícháme se zelím. Podáváme jako samostatný pokrm.