Zelný salát s vaječnou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 7 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 125.8 mg
- Draslík 902.8 mg
- Vláknina 25202.5 mg
- Vitamín A 25202.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 185.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, krátce povaříme v osolené vodě a po okapání nakrájíme na jemné nudličky.
-
2
Salátovou mísu vytřeme česnekem a vložíme do ní vychladlé nakrájené zelí.
-
3
V misce rozšleháme vejce se smetanou, přidáme olej, ocet, sůl a vše šleháme na mírném ohni do zhoustnutí. Zálivku nalijeme na zelí a necháme vychladnout.
-
4
Před podáváním posypeme salát nasekanou pažitkou.