Špenátová sedlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 496.7 mg
- Draslík 467.7 mg
- Vláknina 7911.2 mg
- Vitamín A 7911.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zmrazený špenát nakrájíme na kousky a za stálého míchání podusíme, až se rozmrazí a část tekutiny odpaří.
-
2
Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme připravený špenát, strouhanku a špetku oříšku.
-
3
Dno vymaštěného pekáčku pokryjeme alobalem, nalijeme na něj špenátovou směs a upečeme v mírné vyhřáté troubě, až sedlina ztuhne.