Zelí po bengálsku
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 204.9 mg
- Vláknina 2281.2 mg
- Vitamín A 2281.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrouháme na nudličky a osmažíme na másle spolu se zázvorem a chilli kořením.
-
2
Potom přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, cukr a sůl a vše podusíme.
-
3
Když je zelí měkké, poprášíme pokrm směsí skořice, hřebíčku a kardamomu.
-
4
Podáváme teplé.