Hovězí polévka s kapustou a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1375 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 897.2 mg
- Vláknina 2462.6 mg
- Vitamín A 2462.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Rýži přebereme a dobře propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Po uvaření ji propláchneme horkou vodou, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.
-
3
Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky. Potom ji spaříme vařící vodou, scedíme, zalijeme trochou horké vody a mírně osolíme. Uvaříme doměkka, znovu scedíme a promícháme s uvařenou rýží.
-
4
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s rýží a kapustou až při podávání.