Hovězí polévka s kapustou a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 450 g Kapusta hlávková
  • 100 g Rýže loupaná
  • 20 g Sůl
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 1700 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1375 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 897.2 mg
  • Vláknina 2462.6 mg
  • Vitamín A 2462.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Rýži přebereme a dobře propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Po uvaření ji propláchneme horkou vodou, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.

  • 3

    Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky. Potom ji spaříme vařící vodou, scedíme, zalijeme trochou horké vody a mírně osolíme. Uvaříme doměkka, znovu scedíme a promícháme s uvařenou rýží.

  • 4

    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s rýží a kapustou až při podávání.

Komentáře k receptu