Jehněčí maso s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 184.6 mg
- Draslík 953.6 mg
- Vláknina 2870 mg
- Vitamín A 2870 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso vykostíme, upravíme do tvaru válečku, protkneme slaninou a osolíme.
-
2
V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu, přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. Na tomto základu opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, podlijeme vývarem a pečeme téměř doměkka.
-
3
Nakonec přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.