Bulharská játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 9 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 102.3 mg
- Draslík 220.8 mg
- Vláknina 1410 mg
- Vitamín A 1410 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na kostky a nasucho opečeme. Podlijeme vodou (nebo vývarem) a krátce podusíme.
-
2
Potom přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a dodusíme. Hotová játra osolíme a přidáme kousek másla.
-
3
Pokrm promícháme s nasekanou petrželkou.