Kalamáry dušené
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Bazalka
- 125 ml Víno bílé
- 500 ml Voda pitná
- 1 ks Citrony
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Šalotka
- 6 ks Kalamáry
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 15 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 965.2 mg
- Vláknina 5852 mg
- Vitamín A 5852 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kalamáry očistíme a jejich tělo nakrájíme na kolečka. Zakapeme citronovou šťávou. Vložíme v misce do chladničky, kde je hodinu marinujeme.
-
2
Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme jim slupku a rozpůlíme je. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky.
-
3
Šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nadrobno nasekáme bazalku.
-
4
V kastrolu rozpustíme máslo, vhodíme na něj šalotku a necháme ji zesklovatět. Pak na ni přidáme nakrájená rajčata, cukr, nasekanou bazalku a zalijeme vínem.
-
5
Vmícháme kalamáry včetně tekutiny, která se z nich uvolnila. Přikryjeme poklicí a dusíme 40 minut. Osolíme, opepříme a zasypeme petrželkou. Servírujeme.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář