Kuře na paprikách a olivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Majoránka
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Olivy černé
  • 500 g Paprika zelená
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • 2 dl Víno červené
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 953 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1578 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 169 mg
  • Draslík 1504.6 mg
  • Vláknina 12498.2 mg
  • Vitamín A 12498.2 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme máslo a vložíme papriky nakrájené na proužky, nasekaný česnek a cibuli, konzervovaná rajčata a olivy, bobkový list, majoránku a tymián. Vše 5 minut podusíme, poté vrátíme na pánev maso, zalijeme vývarem a vínem a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut. Vyjmeme bobkový list, dosolíme, dopepříme a podáváme.

Komentáře k receptu