Kuře na paprikách a olivách
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Majoránka
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Olivy černé
- 500 g Paprika zelená
- 10 g Tymián čerstvý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Olej olivový
- 2 dl Víno červené
- 1 dl Vývar drůbeží
- 1 kg Kuřecí prsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 953 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 66 g
- Sodík 1578 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 169 mg
- Draslík 1504.6 mg
- Vláknina 12498.2 mg
- Vitamín A 12498.2 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme máslo a vložíme papriky nakrájené na proužky, nasekaný česnek a cibuli, konzervovaná rajčata a olivy, bobkový list, majoránku a tymián. Vše 5 minut podusíme, poté vrátíme na pánev maso, zalijeme vývarem a vínem a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut. Vyjmeme bobkový list, dosolíme, dopepříme a podáváme.