Špagety s rajčatovou omáčkou se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 174.9 mg
  • Vláknina 3193.8 mg
  • Vitamín A 3193.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, svaříme a do vařící vody vysypeme špagety. Vaříme asi 15 minut doměkka, potom je scedíme, vysypeme do misky, pokapeme olejem, osolíme a udržujeme teplé.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme máslo, dáme do něho nakrájenou cibuli, přidáme česnek, vysypeme scezená rajčata a povaříme, aby změkla. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, přimícháme uvařené špagety, dobře prohřejeme a porcujeme na talíře.

  • 3

    Každou porci na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu