Nákyp z cuket a sýra v listovém těstu
Suroviny
- 400 g Listové těsto
- 500 g Cuketa
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Jogurt bílý
- 200 g Sýr Feta
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Máta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 47 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 262.2 mg
- Draslík 620.1 mg
- Vláknina 8047.5 mg
- Vitamín A 8047.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražené těsto necháme povolit. Cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka, česnek oloupeme a obojí nasekáme nadrobno. Rozpálíme 2 lžíce oleje a cca 5 minut na něm orestujeme cukety, chilli, česnek a rajčata. Osolíme, opepříme a dochutíme římským kmínem.
-
2
Vejce rozmícháme metličkou s jogurtem a pepřem. Troubu rozpálíme na 180 °C. Sýr rozdrobíme, mátu opláchneme, několik lístků odložíme a zbytek nasekáme.
-
3
Rozválíme těsto a cca 1/3 vyložíme vymazanou formu. Rozdělíme na něj 1/2 cuket, sýra, máty a jogurtové směsi. Zakryjeme těstem, zlehka potřeme olejem a rozdělíme na něj zbývající směs. Zakryjeme zbylým těstem.
-
4
Žloutek rozmícháme se zbytkem oleje a potřeme jím horní vrstvu těsta. Pečeme 40-45 minut do zlatohněda. Nakrájíme, dozdobíme mátovými lístky a podáváme.