Madridská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Paprika červená
  • 60 g Cibule
  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 526.9 mg
  • Vláknina 7622.5 mg
  • Vitamín A 7622.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky a cibuli upečeme v troubě rozpálené na 200°C do hněda. Přidáme celá rajčata a česnek a pečeme ještě 20 minut.

  • 2

    Zeleninu a česnek necháme chvíli chladnout a potom odstraníme slupky. Zeleninu s česnekem a s polovinou vývaru rozmixujeme.

  • 3

    Zeleninu dáme do hrnce, přidáme zbytek vývaru a rajský protlak

  • 4

    a přivedeme k varu.

  • 5

    Osolíme, opepříme a zdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu