Telecí nožičky po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 24 g
- Sodík 854 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1664.1 mg
- Vláknina 10177 mg
- Vitamín A 10177 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí nožičky vaříme ve slané vodě jednu hodinu, scedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme na stejně velké kousky. Maso obalíme v mouce a osmažíme na oleji v hlubší pánvi. Podlijeme vínem, přisypeme nadrobno nakrájená, oloupaná a jadérek zbavená rajčata, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, osolíme, opepříme a dusíme 30 minut.
-
2
Podáváme s vařeným bramborem.