Roštěnky s nádivkou
Suroviny
- 100 g Cibule
- 150 g Rajčata
- 100 g Anglická slanina
- 20 g Máslo čerstvé
- 15 g Petržel kudrnka
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Kari koření
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 34 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 146.2 mg
- Draslík 248.7 mg
- Vláknina 3037.5 mg
- Vitamín A 3037.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku kari.
-
2
Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme nadrobno pokrájená rajčata, cibuli, posekanou petrželku a podusíme 5 až 7 minut. Rozklepneme na rajčata vejce, dobře promícháme, necháme ztuhnout. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Plátky roštěnek potřeme hořčicí, na každý položíme plátek anglické slaniny. Rajčatovou nádivku rozdělíme na 4 díly a položíme na roštěnky. Plátky zavineme, převážeme nití a obalíme v mouce.
-
4
Na pánvi rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou, dochutíme solí, pepřem, kmínem a kari kořením. Vaříme doměkka, to je asi hodinu a čtvrt.
-
5
Podáváme s rýží.