Omáčka ratatouille
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 2 g Tymián čerstvý
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 40 g Protlak rajčatový
- 80 ml Olej olivový
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 stroužek Česnek
- 0.13 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 38 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 366 mg
- Vláknina 7297.5 mg
- Vitamín A 7297.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu, lilek, papriku a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na velmi malé kostičky. U rajčat odstraníme zbytky stopek. Česnek oloupeme a nejprve nakrájíme na plátky, potom na jemné špalíčky. Rozmarýn a tymián omyjeme a oklepeme a jemně nasekáme. Lístky bazalky nakrájíme na proužky, polovinu dáme stranou na zdobení.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej. Na středním ohni podusíme zeleninu (bez rajčat) s česnekem a bylinkami. Přilijeme 1/8 l vody, přidáme rajčata, rajský protlak, sůl a pepř a zakryté necháme na mírném ohni 30 minut dusit. Potom do omáčky vložíme kozí sýr a zahřejeme. Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, porce zdobíme sekanou bazalkou.