Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce
Suroviny
- 50 g Olivy zelené
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Chňapal červený
- 1 špetka Šafrán
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 6 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 246.8 mg
- Vláknina 3168.2 mg
- Vitamín A 3168.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubokém rendlíku na oleji restujeme pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Poté vmícháme šafrán a všechno mleté koření. Směs stále mícháme a vaříme půl minuty. Do směsi vmícháme konzervovaná rajčata, rybí vývar a přivedeme k varu. Na mírném plameni pod poklicí vaříme patnáct minut a bez pokličky dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne. Rybu vykucháme, vykostíme, zbavíme hlav a ocasů, rozdělíme na půlky, vložíme do omáčky a na mírném plameni vaříme pět minut.
-
2
Do hotové směsi vmícháme posekaný koriandr a rozpůlené olivy bez pecek. Podle potřeby ochutíme pepřem a solí.
-
3
Směs rozdělíme na talíře a podáváme s kuskusem.