Slávky s rajčaty a pivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 25 g
- Sodík 2287 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 2233.6 mg
- Vláknina 2262.5 mg
- Vitamín A 2262.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle očistíme, otevřené vyhodíme. Z rajčat odstraníme semínka a dužninu drobně nakrájíme, stejně jako oloupanou šalotku a celer. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, zeleninu na něm lehce osmahneme, zalijeme pivem a přivedeme k varu. Přidáme mušle, zakryjeme a při vysoké teplotě prudce a krátce 4-5 minut podusíme. Hrncem často potřeseme. Když jsou mušle otevřené, jsou vařené. Odstavíme a ihned podáváme. Ty, které zůstaly zcela zavřené, nemilosrdně vyhodíme.
-
2
Mušle se šťávou servírujeme do hlubokých talířů nebo originálně do pivních půllitrů. Šťávu můžeme také přefiltrovat, lehce odpařit, smíchat se smetanou a přelít přes mušle.