Rybí polévka po sardinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Cibule
  • 300 g Mořský ďas
  • 300 g Ropušnice - filety
  • 300 g Treska aljašská
  • 600 g Rajčata
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 1377.9 mg
  • Vláknina 5718 mg
  • Vitamín A 5718 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykucháme všechny ryby, odřízneme jim hlavu, vykrájíme z nich plátky a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.

  • 2

    Do pánve nalijeme olej, přidáme papričku, nasekaný česnek, cibuli a osmažíme je, aniž bychom je nechali zbarvit. Přidáme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přilijeme naběračku vařící vody a dusíme ještě 2-3 minuty.

  • 3

    Přidáme do pánve ryby. Začneme s ďasem mořským, pak přidáme tresku a po ní ropušnici. Na mírném plameni je dusíme 8-10 minut a v polovině vaření přidáme ocásky garnátů. Posypeme polévku nasekanou petrželkou. Podáváme ji horkou s opečenými krajíčky chleba.

Komentáře k receptu