Rybí polévka po sardinsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 72.8 mg
- Draslík 1377.9 mg
- Vláknina 5718 mg
- Vitamín A 5718 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykucháme všechny ryby, odřízneme jim hlavu, vykrájíme z nich plátky a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.
-
2
Do pánve nalijeme olej, přidáme papričku, nasekaný česnek, cibuli a osmažíme je, aniž bychom je nechali zbarvit. Přidáme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přilijeme naběračku vařící vody a dusíme ještě 2-3 minuty.
-
3
Přidáme do pánve ryby. Začneme s ďasem mořským, pak přidáme tresku a po ní ropušnici. Na mírném plameni je dusíme 8-10 minut a v polovině vaření přidáme ocásky garnátů. Posypeme polévku nasekanou petrželkou. Podáváme ji horkou s opečenými krajíčky chleba.