Smažená rajčata po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 7 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 236.4 mg
- Vláknina 3032.3 mg
- Vitamín A 3032.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadérek a přidáme na pánev s rozpáleným olejem. Chvilku orestujeme, potom zasypeme posekanou petrželkou a natrhaným bílým chlebem bez kůrky. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, restujeme 1/2 minuty a stáhneme z ohně.
-
2
Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži.