Kuřecí játra s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Játra kuřecí
  • 40 g Mandle
  • 500 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 10 ks Šalvěj čerstvá
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.04 dl Olej olivový
  • 0.04 dl Olej olivový
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Hrášek
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 517.5 mg
  • Draslík 1259.1 mg
  • Vláknina 28350.8 mg
  • Vitamín A 28350.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K tomuto pokrmu budeme potřebovat na přípravu 3 větší pánve.

  • 2

    V první pánvi na olivovém oleji orestujeme omytá kuřecí játra, která jen trochu nakrájíme. Ve druhé pánvičce na rozpáleném olivovém oleji krátce osmahneme pokrájený česnek, oloupané mandle, posekané nadrobno a omytá oloupaná rajčata, pokrájená na kostičky.

  • 3

    Vše po chvilce restování zakryjeme pokličkou a dusíme 10-15 minut.

  • 4

    Na poslední pánev nalijeme slunečnicový olej, přisypeme k němu 2 lžíce cukru, necháme mírně zkaramelizovat, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou krátce orestujeme. Na cibuli dáme čerstvý zelený hrášek, zalijeme 2-3 dl teplé vody, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. K játrům přidáme rajčatovo-mandlovou omáčku, zelený hrášek, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a spolu dusíme 15-20 minut. Játra s hráškem servírujeme na talíři s pokladenými lístky čerstvé šalvěje a drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu