Červený pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1362 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 125 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 151 g
- Cholesterol 231.4 mg
- Draslík 2048.5 mg
- Vláknina 60372 mg
- Vitamín A 60372 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1956.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehněčí maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky.
-
2
Jehněčí maso můžeme nahradit vepřovým. Maso dáme vařit s kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel), pepřem a solí. Když je maso měkké, scedíme ho a vývar si necháme.
-
3
V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a dáme na něj oloupaná, nadrobno pokrájená rajčata, zakryjeme a dusíme. Vznikne nám hustá omáčka, ke které přidáme dobře opranou rýži a dusíme do poloměkka.
-
4
Poté přidáme maso, přilijeme 1 l vývaru, osolíme a vaříme do doby, než bude rýže měkká a omáčka bude hustá.
-
5
Červený pilaf nakonec dochutíme pepřem a dosolíme podle chuti.