Pizza marinara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Mozzarella
  • 250 g Mušle slávky
  • 230 g Olihně
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 16 ks Mušle srdcovky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1111 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 263.2 mg
  • Draslík 685.5 mg
  • Vláknina 8466.5 mg
  • Vitamín A 8466.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, sůl, droždí, 2 lžícem oleje a množství vody dle potřeby, aby po 5 minutách hnětení vzniklo hladké, tuhé těsto. Z tohoto těsta vytvoříme kouli, vložíme ji do misky vymazané olejem, její povrch potřeme zbývajícím olejem. Necháme hodinu kynout na teplém místě, přikrytou ubrouskem.

  • 2

    V hrnci s rozehřátými dvěma lžícemi oleje opékáme 5 minut cibuli, přidáme česnek, opékáme další půl minuty, následně vmícháme rajčatový protlak, rajčata, oregáno, sůl a pepř, zvolna vaříme 30 minut (do zhoustnutí).

  • 3

    Do hrnce s malým množstvím vody vložíme slávky i srdcovky, přiklopíme, na silném ohni vaříme 3 - 4 minuty. Během vaření hrncem několikrát potřeseme a zkontrolujeme, zda se lastury otevírají. Potom slávky i srdcovky scedíme, ty zavřené vyhodíme, zbylé po vychladnutí vyloupeme.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, 2 - 3 minuty na něm opékáme olihně a krevety. Potom vmícháme srdcovky i slávky a odstavíme.

  • 5

    Z vykynutého těsta vytvoříme 2 placky o průměru 25 cm, potřeme je rajčatovou omáčkou, poklademe směsí s plody moře, osolíme, opepříme, poklademe plátky Mozzarelly, pokapeme olivovým olejem a pečeme 12 - 15 minut v troubě, předehřáté na 230°C.

  • 6

    Servírujeme horké, ozdobené lístky bazalky.

  • 7

Komentáře k receptu