Polévka s červenou čočkou
Suroviny
- 200 g Čočka červená
- 100 g Protlak rajčatový
- 750 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Brambory
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 2 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 821.2 mg
- Vláknina 15771 mg
- Vitamín A 15771 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčatový protlak, propláchnutou červenou čočku, nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
-
2
Vše zalijeme vývarem, uvedeme do varu, přidáme cukr, osolíme a zvolna vaříme doměkka.
-
3
Nakonec do uvařené polévky přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, citronovou šťávu a nasekanou bazalku.