Okouník mořský pečený s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 26 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 1068 mg
- Vláknina 7504.8 mg
- Vitamín A 7504.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety omyjeme a osušíme, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
-
2
Ze sucharů připravíme strouhanku. Oloupaný, nasekaný česnek osmahneme na 90 g másla, přidáme strouhanku, nasekané bylinky a vše promícháme.
-
3
Zbylým máslem vymastíme zapékací mísu, vložíme do ní porce ryby a obložíme je plátky rajčat. Pokryjeme strouhankou s bylinkami a česnekem.
-
4
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.