Okouník mořský pečený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 80 g Suchar dietní
  • 800 g Okouník mořský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 1068 mg
  • Vláknina 7504.8 mg
  • Vitamín A 7504.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety omyjeme a osušíme, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ze sucharů připravíme strouhanku. Oloupaný, nasekaný česnek osmahneme na 90 g másla, přidáme strouhanku, nasekané bylinky a vše promícháme.

  • 3

    Zbylým máslem vymastíme zapékací mísu, vložíme do ní porce ryby a obložíme je plátky rajčat. Pokryjeme strouhankou s bylinkami a česnekem.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu